Delfts Bier in Hotel de Plataan

Delftse Stadsbrouwerij De Koperen Kat is de oudste brouwerij die Delft rijk is die net buiten het centrum haar bieren. Op een ambachtelijke wijze worden twaalf écht Delftse bieren gemaakt. Deze verschillende traditionele bieren met een Delftse twist worden hier week in, week uit gebrouwen. Ook Hotel de Plataan verkoopt de bieren van de Koperen Kat. In het huiskamercafé van het hotel kunt u kiezen uit twee bieren van de Koperen Kat:

De Balthasar: De Balthasar is een bovengistende, ongefilterde tripel met een blonde kleur. Het heeft een alcoholpercentage van 8 procent. Ondanks het wat hogere alcoholpercentage heeft het toch een frisse, fruitige en licht bittere smaak .Omdat het niet als een zwaar biertje proeft en men hierdoor de neiging krijgt om nog een paar biertjes te drinken kan het bier werken als een “sluipmoordenaar”. Hierdoor is gekozen voor de naam Balthasar. Balthasar Gerards heeft in 1584 in het Prinsenhof Willem van Oranje vermoord.

Parel van Delft – Het Vermeerbier: Dit biertje is gebrouwen naar aanleiding van het jaar van Vermeer en is tot stand gekomen in samenwerking met een groot deel van de Delftse Horeca. Het een frisse saison bier met 4,5 procent. De Parel van Delft is fruitig van smaak en heeft een licht zuurtje. Dit bier is vernoemt naar het meest bekende schilderij van Johannes Vermeer, “Het meisje met de Parel”. Het etiket is ontworpen door de Delftse kunstenaar, Rene Jacbos.

Veel toeristen, maar ook Delftenaren, vragen naar lokaal bier. En het is leuk om dan deze bieren aan te kunnen bieden. Daarnaast levert Hans Meijer, imker en eigenaar van Hotel de Plataan, ook honing aan de Delftse Brouwerij. Dit wordt gebruikt in het Lindebier van de Koperen Kat.