Hotel de Plataan, hoe het begon…

Hoe is Hotel de Plataan ontstaan? Er waren eens, een architect en een verpleegkundige die een kinderwens hadden. De drie kamers die over waren in hun huis waren ingericht als pensioen kamers en hoewel ze heel graag kinderen wilde, wilden ze dat niet opgeven. De oplossing was op zoek gaan naar een groter pand, hierdoor kwam er ruimte voor kinderen en een pension.

Na een tijdje te hebben rondgekeken bood de PTT Telecom, nu bekend als KPN, een pand aan. Het was een groot pand op het Doelenplein, midden in het centrum van Delft. Een ideaal pand vanwege de grootte, de centrale locatie en de goede sfeer. Toen de financiering rond was konden Hans en Marja aan de slag als hoteleigenaren. Hans begon met het maken van een ontwerp en het schrijven van het bestek. De op dat moment zwangere Marja hielt zicht bezig met de natuurlijke inrichting van het hotel en de opzet van de interne zaken. Met hulp van vrienden en familie opende Hotel de Plataan na drie maanden verbouwen haar deuren in juni 1994.

”Delfste

Delftse Post, Vrijdag 1 april 1994

De jaren erna wordt er steeds uitgebreid. Er komen veel nieuwe kamers, themakamers, vergaderzalen en het cafe, Grand Café Quercus, word opgericht. Niet alleen het hotel maar ook het doelenplein is flink opgeknapt. In plaats van een parkeerplaats, is het nu een gezellig pleintje vol met terrasjes.

In januari 2010 wordt er nog een derde vergaderzaal gemaakt. Dit was een van de laatste uitbreidingsmogelijkheden en daarom wordt er nu gekeken naar andere mogelijkheden om het hotel te ontwikkelen. Deze richting wordt snel gevonden; het milieu. Er wordt overal gekeken hoe Hotel de Plataan ‘groener’ kan worden. En dit werpt zijn vruchten af, eind 2010 wordt het Green Key certificaat, niveau Goud in ontvangst genomen. En nu, in 2017 mag Hotel de Plataan zich het ‘Groenste hotel van Nederland’ noemen.