Hotel de Plataan oogst groenten, vruchten en zaden

Oogsttijd in en rond Hotel de Plataan.

Hotel de Plataan

In het vorige artikel las u al dat de bijen van Hotel de Plataan hun honing hebben ingeleverd ten behoeve van het ontbijtbuffet. Zij zijn nu druk bezig hun eigen voedselvoorraad voor de winter weer op peil te brengen.
Maar er wordt meer geoogst.
Hotel de Plataan heeft een volkstuin, waar de afgelopen maanden komkommers en tomaten zijn geoogst, die werden gebruikt bij lunch en ontbijt.

Druiven uit de kas worden geperst en hiervan maken we het heerlijkste druivensap. Zonder ook maar enige toevoeging verkrijgen we een heerlijke zoete vruchtensap. Voor we het in de gaten hebben is het al weer op.
Naast het café van Hotel de Plataan vind u nog een kweekkasje met daarin een aantal kruiden.
Zo groeit er verse munt voor een heerlijke muntthee, maar er is ook bieslook en tijm, kruiden die gebruikt worden bij het maken van lunchgerechten.
Er staan ook een paar flinke hop planten. We zijn in gesprek met Delftse Bierbrouwerij De Koperen Kat of zij deze hop kunnen gebruiken om het bier nog Delftser te maken.
De tijm en hop gaan met wat rozemarijn en lavendel in een zakje wat u onder uw kussen kunt leggen. Samen zorgen zij ervoor dat u nog beter kunt slapen in Hotel de Plataan. Alles biologisch natuurlijk.
Van de bomen rondom Hotel de Plataan, lindebomen, hebben we in juni de bloesems geplukt. Hiervan maak je een heerlijke zachte thee, die met een beetje (eigen) honing natuurlijk nog lekkerder wordt.
Ook is het tijd om zaden te oogsten. Diversen bloemen die bloeien rondom hotel de Plataan worden geoogst als zij hun zaden hebben gevormd. Deze zaden verkopen wij aan u en andere gasten. De opbrengst is voor de KNNV, de Delftse Natuur Vereniging.
Sinds kort hebben wij voor u de zogenaamde “’zaadbommen”. Hierover in het volgende artikel meer.
Kijk op onze groene pagina om te zien wat we allemaal nog meer doen als Groen Hotel!