Hotel de Plataan werpt zaadbommen

Kan jouw tuin, die van de buren of het stukje gemeentegrond voor je huis wel wat vrolijkheid gebruiken? Gooi dan een Plataan bom! Het enige wat je hoeft te doen is ze neergooien op de plek waar wel wat mooie bloemen mogen groeien. Wacht op een regenbui (of sproei nog even met je gieter), de Plataan bom doet zijn werk, en hopsa – bloemen!
Je maakt niet alleen de buurt een stukje mooier, maar je maakt ook de bijen, vlinders en vogels blij.


Je kan de zaadbom gooien van maart tot en met mei.

Bij gebruik in de maanden augustus t/m oktober komen de zaden het volgend jaar tot bloei.

Hotel de Plataan maakt zijn zaadbommen volledig met de hand, ze zijn natuurlijk biologisch. Gemaakt van biologische compost, Delftse klei en biologische zaden.
Het is een pakketje bloemzaadjes, beschermd door klei en compost.

Je stopt ze zo in je jaszak en ze liggen lekker in de hand. Ideaal dus om bij je te hebben voor het geval je een plek ontdekt die wel wat bloemen kan gebruiken. Je gooit ze makkelijk voorbij een (bouw)hek naar een plek die anders onbereikbaar is.

We noemen dit ook wel Guerilla Gardening:
Guerrilla Gardening gaat om het delen van iets moois. Met onze energie en tijd zorgen we voor plekken waar mensen blij van worden.
We leggen tuinen aan op die ‘vergeten’ stukjes rommelige of braakliggende grond die iedere gemeente wel heeft. Gewapend met gieter, schop en planten toveren we de stad om in een groene oase.
Groen om je heen is super. In groen kun je lekker sporten, groen ontspant en het zorgt voor frisse lucht. Groen biedt een woonplaats voor (bedreigde) bijen, vlinders en andere dieren. Groen is heerlijk om in de buurt te hebben.
Klik hier om meer te weten te komen.

Kijk ook op onze groene pagina om te zien wat we allemaal nog meer doen als Groen Hotel!