Kleine verbouwing in Hotel de Plataan

Ondanks dat Hotel de Plataan twee weken gesloten is geweest in de kerstvakantie, is er niet stil gezeten. Er is hard gewerkt aan de toiletten op de begane grond. Al het sanitair is vernieuwd en er is een extra toilet bijgekomen. Daarnaast zijn alle toiletten behangen met foto’s van  een paar van de mooiste plekken van Delft.

De Voldersgracht
De foto in het eerste toilet is een foto van een van de oudste grachten in Delft, de Voldersgracht. Deze gracht komt uit 1348 en wordt ook wel een halve gracht genoemd, dit wil zeggen dat er aan een kant huizen staan en water aan de andere. Op de Voldersgracht is ook het Vermeercentrum te vinden. Verschillende kunsthistorici beweren dat hier ‘Het Straatje van Vermeer’ is geschilderd.

De Oostpoort
In een ander toilet is de Oostpoort afgebeeld. Dit behoorde tot de oude stadspoort van Delft en is rond 1400 gebouwd. De torens die hier te zien zijn werden in de 16e eeuw verhoogd. De Oostpoort zat verbonden aan de rest van de stadsmuur. Nu wordt het gebouw gebruikt als woning en kunstgalerij. Naast de Oostpoort ligt de Oostpoortbrug, die dateert uit het jaar 1514. Ook de Markt is afgebeeld op een van de toiletten.

De Markt
De Markt in Delft is een van de grootse marktpleinen van Europa. Aan de oostkant het van plein staat de Nieuwe Kerk en aan de westkant staat het Stadhuis. De Nieuwe Kerk is na de Domtoren in Utrecht de hoogste kerktoren van Nederland. Daarnaast is de kerk bekend geworden door de grafkelder van Oranje-Nassau, dit is de grafkelder van het Koninklijk Huis.