Redder in nood in Hotel de Plataan

Afgelopen maand heeft er een held overnacht in Hotel de Plataan. Op vrijdag 20 oktober had een automobiliste onwijs veel geluk, omdat ze uit haar zinkende auto werd gered door Lars Wichink (18). De vrouw was het Overijssels kanaal bij Schalkhaar in gereden. Lars fietste langs en haalde haar net op tijd uit de auto.

Tijdens het fietsen zag Lars opeens een lichtje branden tussen het riet. Hij belt snel 112 en rent het water in om de vrouw te redden. De deur van de auto kon niet meer open omdat de auto al te ver in het water lag. In eerste instantie kreeg Lars de dame van middelbare leeftijd niet uit de auto. Uiteindelijk heeft hij haar op haar zij gekregen en zo heeft hij haar uit de auto kunnen bevrijden en naar de waterkant gebracht.

Held?

Lars vind zichzelf geen held. “Ik heb gewoon gedaan wat nodig was en in mij opkwam”.  Hotel de Plataan vindt Lars wel een held en om hem te bedanken mocht hij twee dagen gratis overnachten Hotel de Plataan. Lars en zijn vriendin hebben ervoor gekozen om in de themakamer ‘Baobab te slapen.