Zoek
Sluit dit zoekvak.

Menu

AED bij Hotel de Plataan

AED bij Hotel de Plataan

IMG 20200914 131046

Aan de voorgevel van Hotel de Plataan hangt sinds twee maanden een AED – een gezamenlijk initiatief van alle restaurants en winkeliers rondom het Doelenplein tot en met de Choorstraat. Het idee kwam van Marja Kamminga en Hans Meijer van Hotel de Plataan.

Voor de aanschaf van een AED ter waarde van zo’n duizend euro schakelde Marja Kamminga de hulp in van de buren. Er waren veel winkeliers die de financiering gezamenlijk mogelijk maakte: De Ekoplaza, Eetcafé De Verbeelding, Drogisterij Papillon, Drukkerij Druk. Tan Heck, Griek&Zo, de Pelikaan, Hanno, Lumen, de Albert Heijn, Lef en Winkeliersvereniging de Klis.

De AED is niet alleen in het belang van de hotelgasten van Hotel de Plataan maar van iedereen op of in de buurt van het Doelenplein. “We zien de mensen hier in de buurt ook een dagje ouder worden, en een ongeval zit in een klein hoekje”, zegt Hans Meijer.

De AED hangt aan de voorgevel zodat hij 24 uur per dag bereikbaar. “Een voordeel, ten opzichte van een AED die alleen doordeweeks bereikbaar is van negen tot vijf”, aldus Hans.

Trainingen voor brandoefeningen en het gebruik van de AED stonden gepland voor het personeel van Hotel de Plataan maar konden vooralsnog niet doorgaan vanwege corona.

 

AED bij Hotel de Plataan Delft Centrum

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Boek direct bij Hotel de Plataan!

en u ontvangt een gratis welkomsthapje!

Recente nieuwsberichten