Druivensap

Wij hebben in de moestuin van hotel de Plataan ook druiven. Te weinig om wijn van te maken maar wel genoeg om druivensap van te makenDe druivensap is natuurlijk 100% biologisch. Het is puur druivensap met GEEN ENKELE toevoeging! We willen dit proces natuurlijk graag met jullie delen! Mochten jullie zelf druiven hebben, probeer het dan ook eens! 

De oogst, deze moet vervolgens gewassen worden.

Dat doen we in een stoom-sappan. Onderin de pan gaat water, dat steeds aan de kook blijft. Daarop staat een opvangbak voor het sap en helemaal bovenop een vergiet waarin de druiven gaan. De stoom gaat door de druiven heen, trekt het sap eruit, dat wordt opgevangen in de opvangbak. Als die bijna vol is kan de eerste fles gevuld worden met het slangetje. Heel handig en makkelijk. 

Zo hadden we in een middagje weer een voorraadje heerlijk vers druivensap uit eigen tuin. In gesteriliseerde flessen is het best lang houdbaar. Gezondheid! 

Voordelen van het regelmatig drinken van druivensap: 

  1. Druivensap is cholesterolverlagend
  2. Helpt om bloed te ontgiften
  3. Helpt om urineweginfecties te bestrijden
  4. Beschermt de cognitievegezondheid
  5. Verzacht de pijn van migraine
  6. Verhoogt het energieniveau