Dak- en thuislozen diner 2019!

Dak- en thuislozen diner 2019!

Afgelopen zondag is er in Hotel de Plataan een heerlijk diner geweest! Zoals elk jaar heeft Hotel de Plataan ook dit jaar weer met een groep vrijwilligers een dak- en thuislozen diner gegeven voor de mensen die af en toe wel eens verwend mogen worden! Deze keer was het alweer de vijfde keer dat we dit hebben georganiseerd! Ook dit jaar was er weer een groep van 40 mensen die gezellig een hapje kwamen eten.

De start

We begonnen dit jaar met een heerlijk welkomsdrankje, waarna iedereen lekker aan tafel kon gaan zitten. Zodra iedereen aan tafel zat, is de amuse uitgedeeld, een heerlijke roomkaas truffel in drie verschillende smaken! Na de amuse was het tijd voor het eerste voorgerecht, de asperges met zalm en verse zalmeitjes, een echt lentegerecht! Het laatste voorgerecht was de soep, een heerlijke courgette- of tomatensoep.

Het hoofdgerecht

Niet te missen was tijd voor een sigaretje bij het vuurtje, speciaal gestookt door een van de vrijwilligers. Daarna was het echt tijd voor het hoofdgerecht, het hoogtepunt van de avond. Voor het hoofdgerecht waren er worteltjes uit de oven met honing en sesamzaadjes en een salade met haricots verts, peultjes, hazelnoten en sinaasappel, heerlijke groenten dus! Daarnaast krieltjes met rozemarijn en tijm en een keuze tussen vlees, vis of vegetarisch. Voor de vleeseters was er een met huisgemaakte pesto gevulde varkenshaas omwikkeld met ham. Voor de viseters was er een heerlijk stuk tonijnsteak met tomaatjes en basilicum. Voor de vegetariërs waren er twee gevulde portobello’s met walnoten en zongedroogde tomaten.

Het dessert

Na het hoofdgerecht was het nog tijd voor een heerlijke afsluiter. Er was keuze tussen een citroen meringue taart die heerlijk fris en zoet tegelijk was of een aardbeien frambozen kwarktaart. De taarten zijn uiteraard volledig op gegaan! Na deze heerlijke taarten was er nog tijd voor een kopje koppie met een chocolade truffel voordat de gasten weer naar huis gingen.

Wij hebben er van genoten en hopen volgend jaar weer een leuke groep te mogen ontvangen! Zie hier de foto’s van het diner!

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email