Zoek
Sluit dit zoekvak.

Menu

De geschiedenis van Hotel de Plataan

De geschiedenis van Hotel de Plataan

hotel delft

Heb jij het verhaal van Hotel de Plataan wel eens gehoord?

Er waren eens…. Een architect/speelzaalleider en een praktijkbegeleidster/verpleegkundige die een kinderwens hadden. Hoewel ze heel graag kinderen wilden, bleek dit gastvrije stel geen plaats meer te hebben in hun huis omdat ze (toen al) drie kamers van hun huis ingericht hadden als pensionkamers. Nu ontstond de grote vraag; pension er uit, kinderen er in? Of beide? ”Wij kozen voor beiden en zijn gaan zoeken naar een groter pand”.Na even rondgekeken te hebben, bood de PTT telecom (nu KPN) een pand uit 1950 aan op het Doelenplein, een plein midden in het centrum van Delft. Dit pand was niet alleen ideaal vanwege de locatie en de grootte, maar ook de sfeer van het pand overtuigde Hans en Marja direct. Nu nog een naam voor het hotel… Na heel veel namen overwogen te hebben, kozen Hans en Marja voor de naam van de boom die het plein voor het hotel siert: de Plataan. 

Een nieuw hotel in Delft

Bij de opening van Hotel de Plataan in juni 1994 zag de indeling van het pand er compleet anders uit dan nu: het souterrain was geheel verhuurd aan bedrijven, op de begane grond bevond zich naast de entree van het hotel een restaurant. Op de eerste verdieping van bevond zich de themakamer “De boom van goed en kwaad“, nog steeds de grote trots van het hotel, samen met 11 kamers met douche en toilet en 4 kamers met gedeeld sanitair. De tweede verdieping lag nog ‘braak’.

In november 1995 bleek het hotel in Delft een groot succes en startte de verbouwing van de tweede verdieping. Hier ontstonden negen luxe hotelkamers, en werd de tweede themakamer gebouwd: de “Tamarinde“.

Uitbreiden

Dat Hans en Marja niet stil blijven zitten, dat blijkt: in de jaren die volgden is het souterrain omgebouwd tot een vergaderruimte, de administratie, een werkplaats, een fustberging en een nog nader te bepalen ruimte. Na het sluiten van het restaurant opende Grand Café Quercus zijn deuren op de begane grond. Ook de vier kamers met gedeeld sanitair worden onder handen genomen en verbouwd tot twee kamers met douche en toilet, én een nieuwe themakamer: “Amber“.

Inmiddels is het Doelenplein geheel opgeknapt en mogen we wel zeggen dat we aan één van de mooiste pleintjes in Delft gelegen zijn. Zomers met de terrasjes is het hier erg gezellig, maar toch ook lekker rustig. Ons terras onder de gigantische Plataan is bij een hoop Delftenaren al een rustpuntje in hun dagelijks leven.

In 2007 is de bouw aan de derde etage af, met vier extra themakamers. Ook op de tweede etage zijn er nieuwe themakamers gerealiseerd en in het souterrain is een tweede, luxe vergaderzaal gebouwd, in 2010 volgt de derde. In de wijk is het bouwen zo goed als afgerond. We zitten nu aan de rand van het centrum, aan de rand van een woonwijk én op een gezellig maar rustig horeca pleintje.

hotel delft

Het groenste hotel van Delft

Milieubewustzijn raakt steeds meer ‘’in’’ bij de mensen en ook bij bedrijven. Bij Hotel de Plataan waren we hier al even mee bezig, maar waren we (en zijn we nog steeds!) op zoek naar nieuwe manieren om ons steentje bij te dragen.

Hans is een heuse imker met een aantal eigen bijenvolken en zorgt ieder jaar weer voor verse honing. Marja probeert de buitenkant van het hotel zo groen mogelijk te maken met inheemse, diervriendelijke beplanting, en is druk met het onderhouden van haar zaden waarmee zij o.a. zelf mosterd maakt. We hebben zaadjes en huisgemaakte mosterd in de aanbieding die we zelf geoogst hebben uit eigen tuin.

In de jaren die volgden zijn er nog vele kamers verbouwd en gerenoveerd, en hebben alle badkamers een make-over gekregen tot de mooie plataanbadkamers waar we nu zo trots op zijn. Wil jij het eindresultaat met eigen ogen bekijken? Boek hier jouw volgende overnachting bij Hotel de Plataan, en krijg een gratis welkomstsnack! 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Boek direct bij Hotel de Plataan!

en u ontvangt een gratis welkomsthapje!

Recente nieuwsberichten