Suche
Close this search box.

Menu

Fietsen en wandelen in Delft: hier doe je dat!

Fietsen en wandelen in Delft: hier doe je dat!

Fietsen 1

Fietsen en wandelen in Delft! Delft zelf is natuurlijk een prachtige stad, maar het kan ook leuk zijn om eens een keertje een stukje te gaan fietsen of wandelen. Wij hebben met hulp van de knooppunten een aantal leuke routes gemaakt rondom Delft. Deze routes zijn allemaal verschillend van lengte en via de link kunt u de route direct zelf bekijken.

Route 1: Een koninklijk rondje paleizen en landgoederen

De eerste route is 52,3 kilometer lang. De route is een koninklijk rondje paleizen en landgoederen. Denk bij fietsen in Delft ook eens aan Den Haag. En zeg je Den Haag, dan zeg je Koninklijk Huis. En dat niet alleen. Van Den Haag tot Wassenaar kijk je je ogen uit naar de mooiste landgoederen. Maar je fietst natuurlijk ook langs de Hofvijver, “Het Torentje” en de Ridderzaal. Hier onder zie je een overzicht van de route, maar je kunt hem ook direct zelf bekijken via de volgende link: Fietsknoop – Een koninklijk rondje paleizen en landgoederen.

Route 2: Fietsen naar historisch Delfshaven en terug

De tweede route is 44,5 kilometer lang. De route begint in Delft, naar Delfshaven en weer terug. Delfshaven ontstond in 1389, toen de Delfshavense Schie werd gegraven om de stad Delft een verbinding met de Maas te geven. Rondom de sluis ontstond het havenstadje ‘Delfshaven’. Men noemde het een ‘kolonie van Delft’. In het begin van de 16de eeuw telde Delfshaven iets meer dan 100 huizen en 400 inwoners. In 1960 wordt het Historisch Delfshaven uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Zowel in Delft als in Delfshaven zijn meerdere monumenten te bezichtigen. U pakt ook nog een stukje Rotterdamse Haven en Maas mee. Als extraatje komt u ook nog langs het natuurgebied “De Ackerdijkse Plassen”. Hier onder zie je een overzicht van de route, maar je kunt hem ook direct zelf bekijken via de volgende link: Fietsknoop – Naar Historisch Delfshaven en terug!

Route 3: Fietsen in Delft, de historische route

Fietsen in Delft betekent ook een dagje geschiedenis ontdekken! Deze fietsroute neemt u mee door de jenever geschiedenis van Schiedam en de groene polders van Midden-Delfland. De route start in Delft richting Schiedam en loopt via Vlaardingen, Maassluis en Schipluiden door Midden-Delfland terug naar de binnenstad van Schiedam.

Deze route neemt je mee langs de belangrijkste punten van dat jenevertijdperk. In de Korenbeurs bijvoorbeeld, werden alle grondstoffen voor jenever hevig verhandeld. Deze werden dan verwerkt onder andere in de oudste molen van Schiedam, molen De Drie Koornbloemen. Omdat de molens in Schiedam boven de bebouwing moesten uitsteken om wind te vangen, zal je ook de hoogste molen ter wereld tegenkomen. Molen De Noord in Schiedam houdt met zijn 33,3 meter het record. De route is te vinden via de volgende link: Fietsknoop – Molens, Midden Delfland en Maas

fietsen Delft

Route 3: Een klein rondje fietsen door Delfland en de Schie

Een klein rondje fietsen dwars door het landelijke waterrijke Midden-Delfland? U fietst langs kleine buurtschapjes zoals Het Woudt en Zweth. Ook het dorp Schipluiden heeft een mooi bewaarde kern. En natuurlijk fietst u langs “de Schie”en door het historisch hart van Delft. De route is te vinden via de volgende link: Fietsknoop – Klein rondje Delfland en Schie

Wandelen in Delft: Stadswandeling

Ontdek het centrum van Delft: Deze stadswandeling door Delft gaat langs de vele prachtige plaatsen in het Delftse centrum. De wandeling is ongeveer 7 kilometer en duurt circa 2,5 uur. Voor de volledige beschrijving kunt u ook naar www.pietnowee.com, de website van de maker van deze stadswandeling.

wandelen Delft

Wandelen in Delft: Audiotour

Een bijzondere activiteit in Delft: wandelen langs mooie locaties waar de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer letterlijk zijn sporen heeft nagelaten. De 17e eeuwse schilder van o.m. Het meisje met de Parel was namelijk een geboren en getogen Delftenaar. Al wandelende leer je niet alleen de schilder en zijn leven in Delft kennen maar ook Delft zelf! De audiotour kan direct aangeschaft worden op www.audiotourvermeerdelft.nl

Wil jij nog meer bijzondere fiets- en wandelroutes bekijken? Bekijk alle routes die wij hebben opgesteld hier, of kom gerust een keer langs bij de receptie. We vertellen je graag meer! Geen fiets meegenomen? Vraag bij de receptie naar onze Plataanfietsen.

Te veel te doen, en te weinig tijd? Verleng je dagje Delft naar een weekendje en verblijf in één van onze bijzondere themakamers. Onze hotelkamers bestaan uit verschillende Plataankamers, themakamers en familiekamers.  Het hotel is gelegen in het historische hart van het centrum van Delft. De markt, musea en andere bezienswaardigheden zijn allemaal op loopafstand. Boek hier jouw volgende verblijf.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Buchen Sie direkt bei Hotel de Plataan!

und Sie erhalten einen kostenlosen Willkommenssnack!

Recente nieuwsberichten