Zoek
Sluit dit zoekvak.

Menu

Een weekendje weg? Dit is er te doen in Delft!

Een weekendje weg? Dit is er te doen in Delft!

Michael Fousert T8BzbJOLoQo Unsplash

Op vakantie in eigen land? Daar is Delft één van de meest geschikte steden voor! Oké, misschien zijn wij een beetje bevooroordeeld, maar: wandelen langs dromerige grachten, terrasjes naast én op het water, een fijne sfeer op mooie pleinen en leuke zijstraatjes, en natuurlijk: Delfts Blauw.

Doen in Delft: Fietsen

Eerder schreven we al over de verschillende fietsroutes in en rondom Delft. Maar wist je dat je ook heel goed door de binnenstad heen kunt fietsen? In zo’n 2.5 uur fiets je langs de mooiste bezienswaardigheden: fiets bijvoorbeeld eens langs de Markt, de Oude Kerk, Prinsenhof en TU Delft. Geen fiets mee? Huur een fiets bij onze receptie!

De Nieuwe Kerk

Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid in Delft: de Nieuwe Kerk vind je aan de Markt, midden in het centrum. Jouw weekendje weg in Delft is niet compleet voordat je deze bijzondere kerk hebt bezocht. De hoge gewelven en het indrukwekkende orgel zijn slechts een klein onderdeel van de sfeer die deze kerk met zich meebrengt. In de kerk nebben verschillende historische figuren hun laatste rustplaats gevonden: niet alleen alle beroemde Oranjes, maar ook Piet Hein en Hugo de Groot liggen in de Nieuwe Kerk begraven. Helemaal bijzonder: je kunt de toren beklimmen voor het beste uitzicht over Delft!

Johannes Vermeer

Denk je aan Delft, dan denk je natuurlijk gelijk aan Johannes Vermeer: zijn werk heeft de Delftse grachten wereldberoemd gemaakt. Daar zijn we natuurlijk best trots op! Delft is dan ook de ideale plek om meer te lezen over de Delftse schilder uit de Gouden Eeuw. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Vermeer Centrum voor een interactief kijkje in het leven van de schilder én de stad Delft waar hij in leefde. Breng jij je tijd liever door in de buitenlucht? Bij het Vermeer Centrum kun je ook de Johannes Vermeer Wandeling ophalen. Tijdens deze stadswandeling door Delft ontdek je plekken die bijzonder waren voor Vermeer, of plekken die op zijn schilderijen te zien zijn.

Royal Delft

Nog even over dat Delfts Blauw: je ziet het overal verschijnen in de binnenstad van Delft, maar waar komt het nu eigenlijk vandaan? Royal Delft is de enige fabriek die overgebleven is uit de 17e eeuw waar ze dit aardewerk nog op de traditionele manier vervaardigen. Bezichtig bijzondere Delfts Blauwe werken, zie de fabriek aan het werk en sluit af met een high tea in de binnentuin van het museum!

(Straat)kunst in Delft

Tussen de oude panden, de grachten en de zijstraatjes in het centrum van Delft vind je overal schitterende muurschilderingen en kunstwerken: van een kleurrijk vogeltje op een elektriciteitshuisje tot een keramieken kaart in de Papenstraat! Wil je meer weten over deze bijzondere kunstwerken? Klik dan hier.

Verborgen pareltjes

Ben jij inmiddels al iets bekender in Delft? Wij durven te wedden dat je alle geheimen nog niet ontdekt hebt! Bezoek bijvoorbeeld de schuilkerk, het kleinste museum ter wereld, of ontdek de stad vanaf een SUPboard! Wij vertellen je alles over de verborgen parels van Delft.

Uitwaaien

Je bezoek aan Delft is ook goed te combineren met een dagje aan het strand! Of je nu alleen even wilt uitwaaien of een hele dag op het strand door wil brengen, Scheveningen is vanuit Delft op verschillende manieren goed bereikbaar. Vraag bij de receptie naar de opties!

Tijdens jouw weekendje weg in Delft erblijf in één van onze bijzondere themakamers. Onze hotelkamers bestaan uit verschillende Plataankamers, themakamers en familiekamers. Het hotel is gelegen in het historische hart van het centrum van Delft. De markt, musea en andere bezienswaardigheden zijn allemaal op loopafstand. Boek hier jouw volgende verblijf.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Boek direct bij Hotel de Plataan!

en u ontvangt een gratis welkomsthapje!

Recente nieuwsberichten