Search
Close this search box.

Menu

Te doen rondom Delft: De Keukenhof is geopend!

Te doen rondom Delft: De Keukenhof is geopend!

Fb Keukenhof 2dae

De Keukenhof is het meest bekende bloemenpark in Nederland. Het ligt vlakbij Lisse, in Zuid-Holland, en is goed bereikbaar vanaf Hotel de Plataan. De Keukenhof trekt jaarlijks ongeveer een miljoen bezoekers. In 1950 ging de Keukenhof voor het eerste open en was het direct een succes met ruim 200.000 bezoekers. De Keukenhof is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd begrip.

Tussen kunst en… bloem?

Vanaf 23 maart is de Keukenhof weer geopend en is te bezoeken tot en met 14 mei. Dit voorjaar staan er meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met meer dan 800 verschillende tulpen. Bezoek de keukenhof voor haar spectaculaire evenementen en bloemenshows, van tulpen en hyacinten tot rozen en orchideeën, of neem een kijkje in de verassende inspiratietuinen zoals de reconnection garden, de cottage garden of de tropical beach garden. In de keukenhof vind je daarnaast ook bijzondere beeldhouwwerken en andere kunstobjecten. Laat je betoveren door de combinatie van het bloeiende park en de beeldende kunst in samenwerking met het museum Kröller-Müller en 25 kunstenaars!

keukenhof kunst

Dit jaar staat de bloemententoonstelling in het teken van “Flower Classics”: bloemen verschijnen al eeuwen lang als klassieke symbolen in de kunst, en tijdens deze editie van de Keukenhof bewonderen we dan ook verschillende replica’s van een aantal kunstwerken die in het Mauritshuis te zien zijn. Vanaf 24 maart is er zelfs een speciale Mauritshuis inspiratietuin, waar een replica van Meisje met de parel te zien is, inclusief het onmogelijke boeket, een bos bloemen die elk in een ander jaargetij bloeit (en dus eigenlijk niet samen in een vaas kunnen staan).

Voor ieder wat wils

Kun je nou echt niet stilzitten, of ontdek je de keukenhof liever op een iets actievere manier? Bij de hoofdentree van de Keukenhof huur je een fiets om de omgeving zo te ontdekken. Helemaal sportief: huur een fiets bij Hotel de Plataan en fiets naar de Keukenhof! Liever iets meer ontspanning in jouw bezoek aan de keukenhof, maar wil je wél een unieke ervaring? Dan biedt de Keukenhof ook een tocht op een fluisterboot door het typisch Hollandse landschap rondom de Keukenhof, waarbij je uitleg krijgt over de Bollenstreek.

Tickets zijn online verkrijgbaar op de website. Een ticket voor een volwassenen kost €18,50, kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis en kinderen van 4 t/m 17 jaar betalen €9,- voor een ticket. Voor groepen vanaf 20 personen zijn er speciale groepsarrangementen beschikbaar.

Natuurlijk is jouw bezoek aan de Keukenhof niet compleet zonder een bijzondere overnachting in Delft: verblijf daarom in één van onze bijzondere themakamers. Onze hotelkamers bestaan uit verschillende Plataankamers, themakamers en familiekamers.  Het hotel is gelegen in het historische hart van het centrum van Delft. De markt, musea en andere bezienswaardigheden zijn allemaal op loopafstand. Boek hier jouw volgende verblijf.

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Book directly at "Hotel de Plataan"!

and receive a free welcoming snack!

Recente nieuwsberichten