Kom in de kas

Kom in de kas

Dit weekend is het weer zover: Kom in de Kas 2019. Op zaterdag 6 april en zondag 7 april kun je een bezoek brengen aan verschillende kassen door heel Nederland. Het is het enige publieksevenement in de glastuinbouwsector. Tijdens Kom in de Kas openen zo’n 200 glastuinders (groenten-, bloemen- en plantentelers) hun deuren. Het eerste weekend van april laten zij zien waar ze trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. In een paar regio’s doen ook andere agrarische bedrijven mee. Ook zetten enkele toeleveranciers hun poorten open. Kom in de Kas is méér dan een kijkje achter de schermen. En het is ook nog een gratis!

Voor volwassenen
Tijdens Kom in de Kas kun je in veel regio’s ook proeven van die lekkere producten die in de kassen worden geteeld. Een tomaatje of een komkommertje uit het vuistje gaat er altijd in. Ook worden er kookdemonstraties gegeven met de producten uit de kassen.

Voor kinderen
In kassen gebeuren een heleboel opmerkelijke, leuke en spannende dingen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan robots die 40.000 plantjes tegelijk watergeven. Kom in de kas en ontdek zelf dat in de kas echt alles kan! Een dag in de kas is niet alleen leerzaam, het is ook nog eens heel lekker en leuk. Er valt overal veel te proeven en te smullen. Ook worden allemaal leuke activiteiten georganiseerd. In veel kassen liggen ook grote springkussens waarop je heerlijk kunt spelen. Daarnaast is het in diverse kassen mogelijk om geschminkt te worden of lekker paard te rijden.

In het Westland doen 14 bedrijven met Kom in de Kas 2019. Er zijn van allerlei soorten kassen open om te bezoeken, denk aan:
• Verschillende soorten tomaten
• Curcuma
• Fushia’s
• Poinsettia’s
• Gerbera’s
• Horentensia’s
• Kuipplanten

Maar naast het Westland zijn er nog veel meer kassen op andere locaties te bezoeken. Kijk op de site van Kom in de Kas voor meer informatie over de locaties.

Home

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email