North Sea Jazz

North Sea Jazz

 

Binnenkort is het weer tijd voor North Sea Jazz, en dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan! Hierbij willen we jullie graag wat vertellen over dit heerlijke festival. De eerste editie van het North Sea Jazz Festival vond in 1976 plaats in het Haagse Nederlands Congresgebouw. De begincijfers: zes concertzalen, driehonderd muzikanten en zo’n negenduizend bezoekers. In dit allereerste festivaljaar traden jazzlegendes als Sarah Vaughan, Count Basie, Dizzy Gillespie en Stan Getz op. En kwam een compleet overzicht van de Nederlandse avant-garde voorbij.

Het festival, sinds 2017 officieel NN North Sea Jazz Festival, heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groots internationaal evenement. We zijn in de loop der jaren gegroeid naar vijftien podia, circa dertienhonderd musici en een bezoekersaantal dat jaarlijks tussen de vijfenzestigduizend en zeventigduizend ligt. Sinds 2006 wordt het festival bovendien in een nieuwe en ruimere locatie georganiseerd: Rotterdam Ahoy.

North Sea Jazz staat ook buiten onze landsgrenzen bekend als het evenement waar in drie dagen het verleden, heden én de toekomst van de jazz langskomen. Naast die stevige basis van jazz komen veel genres voorbij, zoals blues, soul, funk, hiphop, world, pop en nog veel meer.

Ook dit jaar is er weer een enorme line-up gespresenteerd, waar onder Rag’n’bone man, joe jackson, Jamie cullum, Toto, Jungle by Night en Ms. Lauryn Hill. Helaas is het voor dit jaar al uitverkocht maar hou het volgend jaar in de gaten! Voor meer informatie over het programma en meer informatie over het festival kan je terecht op de website: https://www.northseajazz.com/nl/programma/2019/

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email