Oogsten in en rondom de Plataan

Oogsten in en rondom de Plataan

Eerder hebben we al verteld over de bijen, en de honing die daar vandaan komt. Echter is dat niet het enige wat we doen bij Hotel de Plataan, er wordt nog veel meer geoogst!

Hotel de Plataan heeft een volkstuin, waar de afgelopen maanden komkommers en tomaten zijn geoogst, die werden gebruikt bij lunch en ontbijt.

Druiven uit de kas voorzien ons van het heerlijkste druivensap. Voor we het in de gaten hebben is het al weer op.
Naast het hotel groeit verse munt voor een heerlijke muntthee, maar er is ook bieslook en tijm, kruiden die gebruikt worden bij het maken van lunchgerechten.

Er staan ook een paar flinke hop planten.

De tijm en hop gaan met wat rozemarijn en lavendel in een zakje wat u onder uw kussen kunt leggen. Samen zorgen zij ervoor dat u nog beter kunt slapen in Hotel de Plataan. Alles biologisch natuurlijk.

Van de bomen rondom Hotel de Plataan, lindebomen, hebben we in juni de bloesems geplukt. Hiervan maak je een heerlijke zachte thee, die met een beetje (eigen) honing natuurlijk nog lekkerder wordt.

Ook is het tijd om zaden te oogsten. Diversen bloemen die bloeien rondom hotel de Plataan worden geoogst als zij hun zaden hebben gevormd. Deze zaden verkopen wij aan u en andere gasten. De opbrengst is voor de KNNV, de Delftse Natuur Vereniging.

Zo blijven wij bezig met en dankzij de natuur! Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan een keertje langs en we beantwoorden al uw vragen!

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email