Zoek
Sluit dit zoekvak.

Menu

Oogsttijd in Delft!

Oogsttijd in Delft!

Eerder hebben we al verteld over de bijen, en de honing die daar vandaan komt. Echter is dat niet het enige wat we doen bij Hotel de Plataan, er wordt nog veel meer geoogst!

Hotel de Plataan heeft een volkstuin, waar de afgelopen maanden komkommers en tomaten zijn geoogst die werden gebruikt bij lunch en ontbijt. Druiven uit de kas voorzien ons van het heerlijkste druivensap. Voor we het in de gaten hebben is het alweer op.

Delft Centrum

Naast het hotel groeit verse munt voor een heerlijke muntthee, maar er is ook bieslook en tijm, kruiden die gebruikt worden bij het maken van lunchgerechten.

Er staan ook een paar flinke hopplanten. De tijm en hop gaan met wat rozemarijn en lavendel in een zakje wat u onder uw kussen kunt leggen. Samen zorgen zij ervoor dat u nog beter kunt slapen in Hotel de Plataan. Alles biologisch natuurlijk.

Een tuin in het centrum van Delft

Van de bomen rondom Hotel de Plataan, lindebomen, hebben we in juni de bloesems geplukt. Hiervan maak je een heerlijke zachte thee, die met een beetje (eigen) honing natuurlijk nog lekkerder wordt. 

Ook is het tijd om zaden te oogsten. Diversen bloemen die bloeien rondom hotel de Plataan worden geoogst als zij hun zaden hebben gevormd. Deze zaden verkopen wij aan u en andere gasten. De opbrengst is voor de KNNV, de Delftse Natuur Vereniging. 

Zo blijven wij bezig met en dankzij de natuur! Bent u nieuwsgierig geworden, kom het zelf beleven! Boek hier direct een kamer.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Boek direct bij Hotel de Plataan!

en u ontvangt een gratis welkomsthapje!

Recente nieuwsberichten