Personeel aan het woord: Esmée

Personeel aan het woord: Esmée

Esmee

 

“Ik vind de coronatijd eigenlijk wel gezellig”

Even voorstellen! Het laatste interview met onze medewerkers is alweer even geleden, maar we pakken de draad weer op. Deze keer is ‘corona-girl’ Esmée te gast.

Esmée (22) werkt nog maar kort bij Hotel de Plataan als receptioniste. De coronacrisis was geen gelukkige timing om te beginnen, maar toch is Esmée binnen de kortste keren gepromoveerd tot ‘corona-girl’. Ze schreef namelijk de coronarichtlijnen van Hotel de Plataan voor gasten en personeel. Ondertussen is ze weer volop aan het inwerken in het hotel. Ze komt zo’n twee keer per week.

Op de vrijdagochtend van ons interview is het druk in het hotel met personeel, zeven personeelsleden voeren allerlei klusjes uit in het café en op het terras. “Ik  vind de coronatijd eigenlijk wel gezellig,” bekent Esmée, “je staat niet alleen, maar kunt altijd wat vragen aan de mensen om je heen.”

Esmée is geboren in de Achterhoek en opgegroeid in het Belgische Turnhout. Alleen in haar woordkeus kan je het soms horen, ook zet ze wel eens ‘reservatie’ in het systeem, in plaats van ‘reservering’. Esmée heeft een tweelingbroer die in Rotterdam woont. Ze zijn hecht, of zoals Esmée het zegt “wij doen leuk tegen elkaar”. Gister heeft ze toevallig nog bij hem gegeten, Rotterdam is vlakbij. Haar lievelingskamer bij de Plataan is de vaarboom, misschien vanwege de Rotterdamse haven die daar staat afgebeeld?

Ze studeert bestuurskunde aan de Universiteit Leiden in Den Haag. Dat is al wel een tijdje geleden dat ze daar was, want studeren gaat nu online. Over de laatste keer dat ze op vakantie is geweest hoeft ze niet lang na te denken. In februari ging ze nog naar Oostenrijk op wintersport, en in december en januari is ze op bezoek geweest bij de familie van haar vriend in Sint Maarten.

Wat Esmée het leukst vindt aan het werk bij de Plataan is de variatie: je bent of in de keuken, of op het terras, of je wordt gebeld, of er komen mensen inchecken. Dat gebeurt dan ook spontaan tijdens ons gesprek. Wil je meer weten over Esmée, kom dan ook bij haar inchecken!

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email