Search
Close this search box.

Menu

Te doen in Delft: 6 verborgen pareltjes

Te doen in Delft: 6 verborgen pareltjes

Plein 1

De historische binnenstad van Delft heeft van alles te bieden! Sta versteld van de rijke geschiedenis, bezoek de bijzondere musea en theaters, maak een stadswandeling of strijk neer op het terras van één van de vele cafés. Ben je inmiddels al wat bekender met Delft, of begeef jij je liever buiten de gewaande paden? Dit zijn de verborgen pareltjes van Delft!

Bakkerij de Diamanten Ring

Voor Delftenaren al 225 jaar een begrip, maar niet minder bijzonder! Deze stadsbakkerij bevindt zich in een bijzonder monumentaal pand: aan het begin van de 16e eeuw was het pand een herberg waar Balthasar Gerards de nacht vóór de moord op Willem van Oranje plaatsvond in 1584. Van oliebol tot tompouce, bij Stadsbakkerij de Diamanten Ring vind je kwalitatief hoogstaande producten, waarbij duurzaamheid een belangrijk begrip is. Iets meenemen voor thuis? Dan raden wij de “Scheve Jantjes” aan, de roomboterkoekjes met versiering die de Oude Kerk laten zien, verpakt in een Delfts Blauw koekblik!

Uit de Kunst

Een filosofisch gesprek met een papegaai, een kopje koffie met zelfgemaakte appeltaart (aanrader!), een nieuwe aanwinst voor je garderobe of een art-deco meubel scoren? Bij Uit de Kunst kan het allemaal, tegelijk! Waan je een weg door de bijzondere winkel en de mooie binnentuin, of breng een bezoekje aan het kleinste museum ter wereld.

Hofjes van Delft

Denk jij dat je al het moois van Delft al hebt ontdekt? Wandel dan eens langs de verschillende (verborgen) hofjes in de binnenstad van Delft! Spot prachtige huisjes en groene binnentuinen bij het Hofje van Gratie, het Hofje van Pauw, het Klaeuwshofje en het Hofje van Almonde. Meer weten over de verschillende hofjes van Delft? Het Journalistieke platform van de TU Delft schreef dit artikel over de hofjes.

De Schuilkerk

Natuurlijk zijn de Oude en Nieuwe Kerk prachtig om te zien, maar bezoek ook zeker eens de Schuilkerk op het Bagijnhof. Deze Oud-Katholieke kerk uit 1743 lijkt van de buitenkant op een gewoon huis, maar is van binnen bijzonder mooi om te zien! De kerk is in de zomer elke zaterdag open, en er worden verschillende sociale en culturele activiteiten georganiseerd in deze stadshuiskamer. Meer informatie? Klik hier!

Agnetapark

Nog een bekende voor de echte Delftenaar, maar voor velen een onbekend gebied: het Agnetapark. Wist je ook dat het Agnetapark de oudste fabriekskolonie in Nederland is? Het behoort tot de Top 100 van de belangrijkste monumenten van Nederland en werd aangelegd door de baas van de Gist- en Spiritusfabriek. Heb je wat tijd te besteden in Delft en wil je iets bijzonders doen? Jan van der Mast weet álles van het park en de oude Gist- en Spiritusfabriek, en leidt je graag rond! Meer informatie vind je hier.

SUPpen op de gracht

Wil jij Delft vanaf het water ontdekken, maar vind je de Rondvaartboot toch iets te passief? Verken Delft vanaf een SUP: huur een supboard bij Siem de Jong of surfvereniging Plané.

Te veel te doen, en te weinig tijd? Verleng je dagje Delft naar een weekendje en verblijf in één van onze bijzondere themakamers. Onze hotelkamers bestaan uit verschillende Plataankamers, themakamers en familiekamers.  Het hotel is gelegen in het historische hart van het centrum van Delft. De markt, musea en andere bezienswaardigheden zijn allemaal op loopafstand. Boek hier jouw volgende verblijf.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Boek direct bij Hotel de Plataan!

en u ontvangt een gratis welkomsthapje!

Recente nieuwsberichten