Search
Close this search box.

Menu

Te Doen in Delft: Ontdek de stad met de Delft City Shuttle

Te Doen in Delft: Ontdek de stad met de Delft City Shuttle

Stads 1

Wil jij Delft op een wel hele bijzondere manier ontdekken? Stap dan eens vanuit Hotel de Plataan op de Delft City Shuttle! In een elektrische tuktuk ontdek je de mooiste plekjes van de stad. Ga voor een Hop-on-Hop-off tour langs onder andere de Botanische Tuin, het Science Center Delft en de markt, of blijf lekker zitten en ontdek de stad. De chauffeurs van de Delft City Shuttle zijn mensen die in een kwetsbare positie zijn geraakt en met de shuttles een tweede kans krijgen. Zij weten je alles te vertellen over de meest bijzondere plekken in Delft. Kan je niet wachten tot je ritje met de shuttle? Wij vertellen je meer over een aantal historische locaties die je écht niet mag missen!

De Markt van Delft

De Markt in Delft is een van de grootste historische marktpleinen van Europa. Aan het plein vind je de Nieuwe Kerk in het oosten, en het stadhuis van Delft in het westen. De Markt van Delft is één van de hoogst gelegen delen van de Delftse binnenstad. Maar wist je dat de verbindende zijstraten ook tot de Markt behoren?

boterbrug delft

De Boterbrug

Al die leuke bruggetjes in de grachten van Delft zijn niet alleen maar goed voor mooie foto’s om op Instagram te plaatsen. Een van de langste en breedste bruggen van Delft is de Boterbrug. Hoe deze brug aan zijn naam kwam? Vroeger kwamen handelaren met bederfelijke handel naar het Waag gebouw om hun waren te laten wegen en belasting te betalen. De temperatuur onder de brug was stabiel, dus bleven de platschuiten met boter vaak onder de brug liggen om de kwaliteit van het product te bewaken!

De Oude Kerk

De scheve toren van… Delft? De oudste kerk van Delft is door de eeuwen heen gebouwd en verbouwd, waardoor het gebouw zelf een kijkje biedt in zijn eigen geschiedenis. Voordat de kerk volledig gebouwd werd, was er geen plek voor de toren. Daarom is het water van de Oude Delft omgelegd. De toren is vervolgens half op een zandrug en half op de gedempte gracht gebouwd. Al tijdens de bouw begon de toren scheef te zakken. Nu is eer een knik in de toren te zien, omdat men rechtop doorgebouwd heeft op de scheve basis van de toren.

Molen de Roos

Molen de Roos is de laatst overgebleven molen van de vijftien windmolens die ooit op de stadswallen van Delft stonden, en draait nog geregeld als korenmolen. De eerste vermelding van de molen aan de Phoenixstraat dateert uit 1352, onder de naam “Gasthuismolen”. De molen werd door de tijd heen in fasen verbouwd tot de stenen stellingmolen die we nu kennen. In de Roos werd meel voor de bakkers en burgers gemaald, gerst voor de bierbrouwers en veevoer voor de boeren.

De Porceleyne Fles

Denk je aan Delft, dan denk je aan Delfts Blauw! De Porceleyne Fles ontwikkelt kwalitatief hoogstaand, wereldberoemd Delfts Blauw keramiek. Echte Delfts Blauw-fans kunnen bij Hotel de Plataan terecht in themakamer “de Blauwspar” waar de badkamer volledig in het thema van Delfts Blauw staat, ontwikkeld in samenwerking met De Porceleyne Fles!

Al deze hotspots ontdek je natuurlijk het allerbeste in Delft! Laat je alles vertellen over de bijzondere locaties in de stad, en ontdek Delft vanuit de elektrische TukTuks. Vanaf nu kun je jouw tickets voor de Delft City Tour direct bij Hotel de Plataan verkrijgen! Combineer jouw tripje door historisch Delft met een overnachting in een van onze sfeervolle themakamers, maak de ervaring compleet met een diner-arrangement of een fiets- of wandeltocht in de omgeving. Boek jouw volgende overnachting hier!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Boek direct bij Hotel de Plataan!

en u ontvangt een gratis welkomsthapje!

Recente nieuwsberichten