Westerpop Delft

Westerpop Delft

Ook dit jaar is het weer tijd voor het heerlijke Delftse festival, westerpop! Dit jaar kan iedereen genieten op 19 en 20 juli. Westerpop vindt plaats op het sportterein van het Stanislas College te Delft. De ingang vind je aan het Molenhuispad.

Het Westerpopfestival is een gratis toegankelijk evenement dat in Delft georganiseerd wordt. De oorsprong van dit festival speelde zich af in 1989, toen de Delftse wijk het Westerkwartier het 100-jarig jubileum vierde. Met een totaal budget van ƒ 5500,- werd er in 1989 een tweedaags festival op poten gezet inclusief autotrailer(podium), licht, geluid en 9 bands waarvan 2 coverbands en 7 bands(zie geschiedenis) uit de Delftse oefenruimten die speelden voor een onkosten vergoeding van ƒ 75,- per band. Het geschatte bezoekersaantal zal toen net de 900 gehaald hebben. Door het enthousiasme van een aantal vrijwilligers moest een vervolg worden gegeven aan dit buurtfeest.

Ook dit jaar zijn er weer heel wat bandjes en artiesten te bezichtigen. Op vrijdag zijn op de mainstage Hausmagger, the Overslept, Indian Askin en Zuco 103 aan de beurt. Op zaterdag is het de beurt aan Rise of the Wood, Ruben Hein, Blaudzun, Martijn Fischer, Wild Romance, Son Mieux, Everlast en Le Galaxie. Meer over het programma en de tijden is te vinden op de website van Westerpop: https://www.westerpop.nl/voorstellingen/

Voor bezoekers van Westerpop die vanaf het station Delft niet kunnen of willen lopen naar het festivalterrein (ca. 20 minuten) regelt Delft Event Company een pendeldienst. Voor de pendeldienst worden 2 comfortabele busjes ingezet. Beide vertrekken vanaf de Kiss and Ride locatie, direct naast het station Delft aan de Coenderstraat. Frequentie: beide vervoersmiddelen gaan 3 maal per uur op en neer. Maximale wachttijd is 10 minuten. Prijs is € 2,50 per persoon per enkele rit en € 4,00 voor een retourrit. Wanneer?  Vrijdag 19 juli van 18.00 tot 01.00 uur en zaterdag 20 juli van 12.00 tot 01.00 uur.

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email